Gå direkte til indholdet
Udenrigsministeriet

Finlands Ambassade, København: Aktuelt

FINLANDS AMBASSADE, København

Tlf. +45-3313 4214
E-post sanomat.kob@formin.fi
Dansk | Suomi | Svenska | facebook | 
Normal tekststørrelseStørre tekst
 
Nyheder, 14-12-2015

Honorære konsuler  - Finlands hemmelige våben i Danmark

Finlands honorære konsuler er privatpersoner, som arbejder frivilligt for at fremme finske interesser. Finland har omkring 400 honorære konsuler rundt omkring i verden. I Danmark findes der i alt 11 honorære konsuler, inklusiv Grønland og Færøerne.

Kunniakonsulit
Finlands honorærkonsuler i Danmark ved middagen på residensen. 

Finlands honorære konsuler i Danmark er en vigtig forbindelse for ambassaden i forhold til de områder de er baseret i. Konsulerne er en del af Team Finland-samarbejdet og deres ekspertise er særligt nyttig i forhold til fremme af eksport og det kulturelle samarbejde mellem Danmark og Finland.

Lokalt kendskab er nøglen til deres virke, og de skaber samtidig et lille vindue til Finland i deres lokalområde. Honorære konsuler har meget får borgerserviceopgaver tilbage i deres portefølje. De kan for eksempel ikke længere udstede pas. Honorære konsuler kan hjælpe ambassaden for eksempel i krisesituationer og med kontakten til de lokale myndigheder.

Honorære konsuler får jævnligt oplysninger om aktuelle hændelser og udviklinger i Finland fra Finlands ambassade. Ambassadør Ann-Marie Nyroos inviterede Finlands honorære konsuler i Danmark til en årlig middag i november måned. Forhenværende finsk minister, og ex-københavner, Jan-Erik Enestam holdte en præsentation om Finlands aktuelle politiske og økonomiske situation ved middagen. Efter præsentationen opstod en livlig diskussion.

Print denne side

Opdateret 14-12-2015


© Finlands Ambassade, København | Information om hjemmesiden | Kontakt