Gå direkte til indholdet
Udenrigsministeriet

Finlands Ambassade, København: Aktuelt

FINLANDS AMBASSADE, København

Tlf. +45-3313 4214
E-post sanomat.kob@formin.fi
Dansk | Suomi | Svenska | facebook | 
Normal tekststørrelseStørre tekst
 
Nyheder, 01-09-2016

Finland har fokus på ligestilling mellem kønnene

Et uddannelsessystem med lige muligheder har bidraget til ligestilling mellem kønnene i det finske samfund. Faktisk er finske piger og kvinder ofte højere uddannede end drenge og mænd. Et højt niveau inden for sundhedspleje og dagsinstitutioner har også været med til at skabe lighed i samfundet.

Foto: Juho Kuva / Visit Finland
Esplanadi

Ligestilling mellem kønnene i Finland er selvindlysende. Finland har haft en kvindelig præsident og en kvindelig højesteretspræsident. En kvindelig professor eller en kvindelig topchef er ikke usædvanligt. Igennem lang tid har næsten halvdelen - eller mere end halvdelen - af ministrene i Finlands regering været kvinder.

Et højt nivau inden for sundhedspleje og daginstitutioner for børn har også været med til at skabe lighed. På oversigter, der er indsamlet af Red Barnet, rangeres Finland gentagne gange blandt verdens bedste lande for mødre at opdrage deres børn.

I Finland modtager mødre barselsdagpenge i 105 dage. Efter dette tidsrum modtager familien en familieydelse, som giver en af forældrene mulighed at blive hjemme med barnet. Trivsel for familierne betyder trivsel for børnene.

Ifølge UNICEF rangerer Finland blandt de bedste fem førende lande i verden hvad angår børns trivsel.

Læs mere: Gender equality in Finland means choice and quality (på engelsk)

Print denne side

Opdateret 01-09-2016


© Finlands Ambassade, København | Information om hjemmesiden | Kontakt