Gå direkte til indholdet
Udenrigsministeriet

Finlands Ambassade, København: Aktuelt

FINLANDS AMBASSADE, København

Tlf. +45-3313 4214
E-post sanomat.kob@formin.fi
Dansk | Suomi | Svenska | facebook | 
Normal tekststørrelseStørre tekst
 
Nyheder, 25-10-2016

Det finske landskab

Set fra et fly er Finland et overraskende syn. Omkring 75 % af arealet er dækket af skov, og næsten 10 % er dækket af søer og floder.

Foto: Visit Finland
Järvi-Suomi

Naturligvis har Finland også storbyer, købstæder, forstæder, marker, landsbyer, lufthavne, industriområder, motorveje, jernbaner og strandområder - men den overvejende del af arealet er dækket af skov.

Finlands terræn er lavtliggende med nogle få bjerge oppe mod nord. Med skiftevis bakker og dale er det finske landskab dog ikke fladt.

Skovene omgiver et stort antal søer, især i det østlige Finland. Saimaa-området består af hundredvis af indbyrdes forbundne søer. The Wall Street Journal placerede Saimaa blandt de fem smukkeste søer i verden i 2014. Læs artiklen Great Lakes Around the World fra juli 2014.

Masser af plads og uforstryrrethed

Med hensyn til vandområder inde i landet, står Finland ikke tilbage til noget andet land: Der er hundredvis af kilometer med afvekslende vandveje, der er masser af plads, uforstryrrethed og ubeboede bugter. Finland har omkring 188.000 søer.

Det omfattende øhav i den sydvestlige del af landet er en unik kombination af søer, holme og klipper - af grundfjeld og havet. Moser - lige fra sumpe til vådområder - er også typiske for Finland. Tørv fra moser generer ca. 5 % af den energi, der forbruges i Finland.

Skove, søer og øhavet udgør enestående naturmiljøer med deres flora og fauna. Der er op til 700.000 lystfiskere og 300.000 jægere i Finland.

Lapland er en af de få vilmarker i Europa. Det er også et paradis for vandrere og lystfiskere - og for skiløbere i de solrige forårsmåneder.

Naturen er også tilgængelig, og alle har ret til at vandre i skovene og plukke bær og svampe.

Læs mere om den finske natur: This is Finland

Print denne side

Opdateret 01-12-2016


© Finlands Ambassade, København | Information om hjemmesiden | Kontakt