Gå direkte til indholdet
Udenrigsministeriet

Finlands Ambassade, København: Aktuelt: Nyheder

FINLANDS AMBASSADE, København

Tlf. +45-3313 4214
E-post sanomat.kob@formin.fi
Dansk | Suomi | Svenska | facebook | 
Normal tekststørrelseStørre tekst
 
Nyheder, 13-06-2017

Fejring af Veterandagen den 29. maj

Mandag den 29. maj fejrede den finske ambassade i København Finlands veterandag og FN's Internationale dag for Fredsbevarende styrker.  Ambassadør Ann-Marie Nyroos var vært for en reception med mere end 120 deltagende gæster, til ære for Finlands krigsveteraner i ånden af ​​100året for Finlands selvstændighed.

Foto: Miro Ovaska
Forsvarsattaché Janne Sarpoma, krigsveteran Maijaliisa Auken og ambassadør Ann-Marie Nyroos
Forsvarsattaché Janne Sarpoma, krigsveteran Maijaliisa Auken og ambassadør Ann-Marie Nyroos

I sin tale til gæsterne nævnte ambassadør Ann-Marie Nyroos to store finske militærveteraner, der begge senere blev Finlands præsidenter, Carl Gustav Mannerheim og Mauno Koivisto.

Hun understregede betydningen af udenlandske ​​frivilliges ofre under krige, mens de kæmpede for Finland. I år, hvor Finland fylder 100 år, fremhævede Nyroos temaet til jubilæet "sammen" og dets betydning - for Finland er samarbejdet nøglen til at opnå fred og stabilitet.

Foto: Miro Ovaska
2.	Ambassadør Ann-Marie Nyroos, forsvarschef, general Bjørn Bisserup, ambassadørens ægtefælle, kunstner Teemu Kassila, forsvarsattaché Janne Sarpoma og ministerråd Kirsti Pohjankukka
Ambassadør Ann-Marie Nyroos, forsvarschef, general Bjørn Bisserup, ambassadørens ægtefælle, kunstner Teemu Kassila, forsvarsattaché Janne Sarpoma og ministerråd Kirsti Pohjankukka

De fleste af gæsterne til receptionen var børn, der blev sendt til Danmark under krigene og deres slægtninge. I løbet af krigsårerne modtog Danmark omkring 4200 finske børn, der er kendt som Finnebørn i Danmark. Ca. 350 af disse blev i Danmark efter krigen.

Ambassadør Ann-Marie Nyroos understregede i sin tale vigtigheden af foreningen af Finnebørn for at huske børnenes rørende historie og samtidig øge bevidstheden for fremtidige generationer om Finland.

Som højdepunkt for fejringen havde ambassadør Ann-Marie Nyroos æren af, på vegne af Republikkens præsident Sauli Niinistö, at dekorere den 96-årige krigsveteran Maijaliisa Auken med medalj av I klass av Finlands Vita Ros orden (FVR M I).

Auken tjente anerkendelsesværdigt både i vinter- og fortsættelseskrigen, hvor hun blandt andet arbejdede under vanskelige og krævende forhold på et hospital og i et lighus.

pdfTale af ambassadør Ann-Marie Nyroos d. 29.5.2017

Print denne side

Opdateret 13-06-2017


© Finlands Ambassade, København | Information om hjemmesiden | Kontakt