Gå direkte til indholdet
Udenrigsministeriet

Finlands Ambassade, København: Aktuelt

FINLANDS AMBASSADE, København

Tlf. +45-3313 4214
E-post sanomat.kob@formin.fi
Dansk | Suomi | Svenska | facebook | 
Normal tekststørrelseStørre tekst
 
Nyheder, 13-06-2017

Tove Jansson fernisering  9.6.

Finlands Ambassadør til Danmark Ann-Marie Nyroos åbnede den 9. juni Ateneums udstilling om Tove Jansson kaldet Kunst, Kærlighed & Mumitrolde på Kunstforeningen Gl. Strand i København. Udstillingen har tidligere været i Finland og Sverige. Udstillingen indeholder en omfattende samling af værker af en af ​​Finlands mest berømte kunstnere.

Suurlähettiläs ja muumipeikko
Ambassadør Ann-Marie Nyroos, mumintrold og ambassadørens mand Teemu Kassila

Den produktive og alsidige Tove Jansson (1914-2001) er uden tvivl en af ​​de mest fremtrædende finske kunstnere fra det 20. århundrede.

Hun skabte internationalt anerkendte værker som kunstner, tegneserieskaber, illustrator og forfatter og blev især kendt som skaberen af de ​​elskede Mumi-figurer.

Mumiernes spændende eventyr har tiltrukket både unge og ældre læsere i generationer takket være deres eftertænksomme humor og deres unikke livsfilosofi. Historiernes lære er ofte relateret til respekt for mangfoldighed, og Janssons kunst handler om tolerance.

Fernisering
Fra venstre: Teemu Kassila, Sophia Janssoon, bestyrelsesformand og kreativ direktør, Moomin Characters, ambassadør Ann-Marie Nyroos og direktør for Gl. Strand Helle Behrndt.

Mumierne kan også ses ved at besøge "Muminvärlden" i Naantali og fra den 17. juni også Mumi museet i Tampere.

Udstillingen Kunst, Kærlighed & Mumitrolde, en del af SuomiFinland100 fejringen, er åben på GL Strand fra 10. juni til 3. september.

Avajaiset 2

Temaet for jubilæumsåret i Finland, "Tillsammans", er et centralt begreb tilpasset Tove Janssons vægt på humanismen, og udstillingen inviterer os til at nyde den forskelligartede produktion af en elsket kunstner.

Mere info:

Tekst og fotos: Miro Ovaska

Print denne side

Opdateret 25-08-2017


© Finlands Ambassade, København | Information om hjemmesiden | Kontakt