Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen suurlähetystö, Kööpenhamina: Kalenteri

SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Kööpenhamina

Puh. +45-3313 4214
S-posti: sanomat.kob@formin.fi
Dansk | Suomi | Svenska | facebook | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 

Mari Keto - Super/natural

Mari Keto omdanner i november 2017 bunden af Koldinghus’ ruinsal til en sammenhængende installation, hvor man kan træde dybt ind i et glitrende og absurd natursceneri. Med materialer som ædle metaller, døde engle og sommerfugle, videofilm, kragefjer, akryldiamanter og en udstoppet elg reflekterer den finske guldsmed og kunstner over konsekvenserne af menneskets rovdrift på naturen.​

​Mari Keto er født i Finland i 1975 og bor og arbejder i dag i København. Hun iscenesætter guldsmedehåndværket i kunstinstallationer, og kombinerer klassiske guldsmedeteknikker med laser cutting, 3D print og elektrokemiske processer. Mari Keto blev uddannet fra Institut for Ædelmetal i 2008 og har også en uddannelse som art blacksmith fra Pirkanmaa Vocational Institute i Finland.

”Den natur, som Mari Keto iscenesætter i sin kunst, er både forførende og foruroligende; den er vokset ud af Ketos egne barndomsoplevelser i den finske natur og hendes refleksioner over det dominerende natursyn i storbyen, hvor hun bor i dag. I både sine små døde sølvengle, artsforvirrede bronzeblomster og i de store installationer, som den hvilende elg, der er blevet indtaget af en myldrende ministorby, trækker Keto på en række inspirationskilder. Værkerne bærer spor af både Ketos egen personlige erfaringsverden, naturvidenskabelige og filosofiske refleksioner over vores indtræden i det antropocæne - den geologiske epoke, som kendetegnes af menneskets påvirkning af kloden - såvel som popkultur. Resultatet bliver værker med mange lag, hvor skarp realisme forenes med humor og naturromantik. ”, siger udstillingskurator på Koldinghus, Anni Nørskov Mørch.


24.11.2017 15:00 - 2.4.2018 18:00

Paikka
Museet på Koldinghus

Katuosoite
Koldinghus 1

Linkit ja liitteet
Mari Keto - Super/natural

Tulosta

Päivitetty 27.11.2017


© Suomen suurlähetystö, Kööpenhamina | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot