Gå direkte til indholdet
Udenrigsministeriet

Finlands Ambassade, København: Aktuelt

FINLANDS AMBASSADE, København

Tlf. +45-3313 4214
E-post sanomat.kob@formin.fi
Dansk | Suomi | Svenska | facebook | 
Normal tekststørrelseStørre tekst
 
Nyheder, 15-12-2017

Finske dekorationer til Trine Daimi Kalliomäki, Carl Aage Jensen og Jens Fleischer

Ambassadør Vesa Vasara dekorerede d. 6.12.2017 tre danske borgere med finske ordener. Ordenerne blev overrækt til Finlands honorærkonsul i Svendborg, Carl Aage Jensen, lektor emeritus Jens Fleischer og formand for Foreningen Finnebørn i Danmark, Trine Daimi Kalliomäki.

Dekorationer 6.12.2017
Fra venstre: Finlands honorærgeneralkonsul i København, Fritz H. Schur, ambassadør Vesa Vasara, Trine Kalliomäki, Carl Aage Jensen og Jens Fleischer.

Trine Daimi Kalliomäki  - Riddertegn af Finlands Hvide Roses Orden

Trine Daimi Kalliomäki har været formand for Foreningen Finnebørn i Danmark siden 2016. Hun har gjort et bemærkelsesværdigt arbejde for at dokumentere og fastholde de finske krigsbørns historie. Hun har også arbejdet for at overføre denne viden til de yngre generationer nu, da førstegenerations krigsbørn er blevet ældre. Foreningen er levende, og den arbejder også for at formidle generel viden om Finland som land.

Trine Daimi Kalliomäki har desuden skrevet en rejsebog om Finland, som hedder "Turen går til Helsinki og Finland". Hun har også oversat flere finske børnebøger til dansk.

Carl Aage Jensen - Riddertegn af første klasse af Finlands Løves Orden

Bestyrelsesformand Carl Aage Jensen har været Finlands honorærkonsul i Svendborg siden år 2003. Honorærkonsul Jensen har arbejdet for at fremme Finlands interesser i 15 år. Han har aktivt bidraget til fremme forbindelserne mellem Finland og Danmark. Samtidig har han været succesfuld i sin familievirksomhed C. C. Jensen.

Jens Fleischer - Riddertegn af første klasse af Finlands Løves Orden

Lektor emeritus Jens Fleischer arbejdede som adjungeret professor ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab på Københavns universitet fra 2002 til 2014, hvor han gik på pension. Fleischer har i mange år arbejdet aktivt med at sprede viden om Finland og særligt finsk historie.

Derudover har han bidraget med sin interesse i og viden om finsk arkitektur. Jens Fleischer har desuden været aktiv i Dansk-Finsk Forening i årtier og har været foreningens vicepræsident i 20 år. Derudover er Jens Fleischer medlem af Forening Norden, og han har holdt præsentationer om Finland i flere af Forening Nordens lokalafdelinger.

Kunniamerkit

Mere om finske dekorationer

Print denne side

Opdateret 15-01-2018


© Finlands Ambassade, København | Information om hjemmesiden | Kontakt