Gå direkte til indholdet
Udenrigsministeriet

Finsk dekoration overrakt til Poul Michelsen, Finlands honorære generalkonsul i Færøerne - Finlands Ambassade, København : Aktuelt

FINLANDS AMBASSADE, København

Tlf. +45-3313 4214
E-post sanomat.kob@formin.fi
Dansk | Suomi | Svenska | facebook | 
Normal tekststørrelseStørre tekst
 
Nyheder, 15-01-2015

Finsk dekoration overrakt til Poul Michelsen, Finlands honorære generalkonsul i Færøerne

Foto: Ivan Poulsen
Poul Michelsen
Ambassadør Ann-Marie Nyroos, honorær generalkonsul Poul Michelsen og fru Sólrún Michelsen.

Finlands honorære generalkonsul i Torshavn, Færøerne Poul Michelsen blev mandag den 12. januar overrakt dekorationen 'Kommendörstecken av Finlands Lejon' i en ceremoni, som fandt sted i den finske ambassadørs residens København.

Dekorationen blev overrakt til Poul Michelsen af Ann-Marie Nyroos, som er Finlands ambassadør i Danmark. Dekorationen er blevet tildelt til Poul Michelsen af Finlands præsident, Sauli Niinistö.

Ambassadør Nyroos takkede i sin tale Finlands honorære generalkonsul Poul Michelsen for et langvarigt samarbejde. Poul Michelsen har ageret som Finlands honorære generalkonsul i Færøerne siden 2001. Han har fremmet de finske interesser bl.a. indenfor kultur og handel. Udover honorærgeneralkonsulposten har Michelsen haft en lang erhvervskarriere. Han har også været involveret i politik bl.a. som borgmester i Torshavn mellem 1980 – 1992 og som medlem af det færøske lagting.

Samarbejdet mellem Finland og de selvstyrende Færøer har igennem årene mest fundet sted igennem Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd. Der findes også meget samarbejde mellem Finland og Færøerne på græsrodsniveau. Allerede i 1975 grundede man venskabsforeningen Tjaldur. Foreningen fremmer forbindelser mellem Finland og Færøerne og foreningen har i dag ca. 300 medlemmer.

Sport er også noget, som forener Finland og Færøerne, sagde ambassadør Nyroos i sin tale. Sidste år fulgte mange spændt med, da Finland og Færøerne spillede et EM-kvalifikationskamp i fodbold mod hinanden. Finnernes interesse for Færøerne som rejsemål er voksende.

Ambassadør Nyroos konkluderede at Michelsens arbejde som honorære generalkonsul har bidraget til styrkelsen af bånd mellem Finland og Færøerne.

Om Finlands Lejons orden

Finlands Lejons orden blev stiftet i 1942. Ordenen kan bevilges for både civile og militære fortjenester. Republikkens præsident fungerer som stormester, og bærer Storkorset. Ordenstegnene i Finlands Lejons orden er tegnet af den berømte finske guldsmedemester Oskar Pihl, som også arbejdede for Fabergé.

Mere om finske dekorationer på Ordenskansliets hjemmeside

Print denne side

Opdateret 15-01-2015


© Finlands Ambassade, København | Information om hjemmesiden | Kontakt