Gå direkte til indholdet
Udenrigsministeriet

Værktøjer fra uddannelsespraktik til arbejdslivet og fremtiden - Finlands Ambassade, København : Aktuelt

FINLANDS AMBASSADE, København

Tlf. +45-3313 4214
E-post sanomat.kob@formin.fi
Dansk | Suomi | Svenska | facebook | 
Normal tekststørrelseStørre tekst
 
Nyheder, 03-08-2015

Værktøjer fra uddannelsespraktik til arbejdslivet og fremtiden

I Finlands Ambassade København arbejder lige nu to praktikanter, som værdsætter den arbejdserfaring de får fra ambassaden og nyder Københavns bykultur.


Finlands ambassades praktikanter Hanna Hiitola og Iris Vilhomaa startede deres praktikophold allerede i starten af juni.  Hanna Hiitola skal være i ambassaden tre måneder, hun læser på både Hankens Svenske Handelshøjskole og den retsvidenskabelig linje i Helsinki universitet, og Iris som læser hendes professionsbachelor ved HAAGA-HELIA, skal være i ambassaden i 5 måneder.  Iris studerer HAAGA-HELIAs Degree Program for Multilingual Management Assistants på engelsk. Hanna læser i Hanken den engelsksproget Corporate Governance-kandidaten, hun er interesseret i at fordybe sig i international lovgivning og EU's konkurrencelovgivning som del af hendes uddannelse. Begge to føler sig godt tilpas i deres internationale praktiksted.

Harjoittelijat_KOB

- At arbejde i ambassaden har været min store drøm længe, det er fantastisk at kunne opfylde og se i praksis, hvilken slags arbejde ambassaden og konsulatet laver, fortæller Iris.

- Jeg har allerede lært en del om politik, speciel den danske politik og internationale relationer. Det har også været spændende at se alle de ting som undringsministeriet tager sig af og hvor hurtigt man skal reagere på alle de ting der sker, fortsætter Hanna.


Begge praktikanter har fået lov til at blive bekendte med alsidige opgaver og bruge deres sprogkundskaber. Iris arbejder ved ambassadens konsulat med pasærende. Hun møder til dagligt finner som bor i Danmark permanent og rejsende. Ved siden af hendes andre arbejdsopgaver giver hun også gode råd til finnerne og udenlandske kunder. Hanna har bland andet udarbejdet ambassadens daglige medierapporteringer, oversættet, lavet notater, men hun har også hjulpet med praktiske opgaver som f.eks. forsendelse af post. Hver praktikant understreger flere sprogkundskabens nyttighed:


- Jeg læser på dansk til dagligt og skriver reporter på finsk, jeg har også brugt svensk og engelsk på mit arbejde, siger Hanna.


Iris har faet muligheden til at bruge hverdagssvensk, da cirka en tredjedel af ambassadens pas-kunder kommer fra Sydsverige. Både Hanna og Iris mener at det er vigtigt at en praktikant kendetagnes ved at kunne håndtere stress, vigtigheden af at prioritere, tålmodighed og flid, samt gode sociale kundskaber. Begge håber at kunne lære grundlæggende dansk under deres praktikophold. 


Fra ambassadens synspunkt praktikanter er en vigtigt bidrag og resurse til ambassaden.

- Praktikanternes arbejdsbidrag er vigtig for os, men det er også lige så vigtigt, at studerende får erfaring fra arbejdslivet.  En praktikplads ved en ambassade er en unik mulighed for at se hvad for en arbejdsplads udenrigsministeriet er, både fra den diplomatiske og administrative synspunkt. Begge partner drager nytte af det, siger Ann-Marie Nyroos, Finlands ambassadør i Danmark.


Et praktikophold i udlandet er, udover arbejdet, en mulighed til at lære en ny by og kultur at kende. Hanna og Iris har nået at lære København og den danske kultur at kende, samt kigge forbi Malmø på den anden side af Øresundsbroen. Begge er enige i at cyklen er en nødvendighed i København, samt at udvalget af caféer og restauranter er i særklasse.

- I København fungerer alt gnidningsløst, på agte nordisk maner og man kan stole på myndighederne, men kaffe og bykulturen ligner mere den i Kontinentaleuropa end i Helsinki. Der er flere smukke gamle bygninger, og af caféerne syntes jeg godt om f.eks. Cafe Granola på Frederiksberg, hvor den hyggelige stemning og indretning minder om af forbigåede tider, beskriver Iris.

- Mit ynglested er nok Nørrebro, en afslappet bydel der ligger lidt nord for centrum og er en smule "hipster-agtig". Til dem som kommer til byen anbefaler jeg at bare cykle omkring og lære nye bydele at kende. De har hver sin egen atmosfære, fortsætter Hanna.


Begge praktikanter vil gerne arbejde i et internationalt miljø i fremtid. Hanna håber at kunne kombinere de fag hun læser. Drømmen er et arbejde hvor hun kunne løse juriske problemer, der har både et økonomisk og et internationalt aspekt, så et job i udenrigsministeriet kunne være interessant for hende. Iris planlægger at søge ind på statskundskab i Helsinki universitet og Finlands udenrigsministeriums administrativuddannelse. For begge praktikanter er det en succes at have fået praktikpladsen i Finlands ambassade.

Informationen om ambassadens praktikpladser for 2016 offentliggøres på ambassadens hjemme- og Facebook-sider senere i efteråret.

Print denne side

Opdateret 03-08-2015


© Finlands Ambassade, København | Information om hjemmesiden | Kontakt