Gå direkte til indholdet
Udenrigsministeriet

Nordisk samarbejde i fokus ved statsministermødet - Finlands Ambassade, København : Aktuelt

FINLANDS AMBASSADE, København

Tlf. +45-3313 4214
E-post sanomat.kob@formin.fi
Dansk | Suomi | Svenska | facebook | 
Normal tekststørrelseStørre tekst
 
Nyheder, 05-10-2015

Nordisk samarbejde i fokus ved statsministermødet


Det nordiske statsministermøde blev afholdt den 2–3. oktober 2015 i Helsingør og Marienborg. Finlands statsminister Juha Sipilä deltog i mødet. De nordiske statsministre diskuterede den aktuelle tilflytning, der er en udfordring for de nordiske lande, og vigtigheden af nordisk samarbejde.  

Foto: Anne Sjöholm
2015_10_05_pm_artikkeli
De nordiske statsministre

Som følge af flygtningekrisen er tilflytningen til de nordiske lande særlig stor, og det er en udfordring til Norden. I forbindelse med statsministermødet konstaterede Finlands statsminister Juha Sipilä at samarbejde er vigtigt både på nordisk og europæisk plan. Statsminister Sipilä takkede for et godt samarbejde mellem Sverige og Finland.

Foto: Anne Sjöholm
2015_10_05_Sipila_Nyroos
Finlands statsminister Juha Sipilä og ambassadør Ann-Marie Nyroos

De nordiske statsministre samtykkede i at nordisk samarbejde er betydningsfuldt og vigtigt specielt nu med den store udfordring som tilflytningen giver. Derudover fremhævede de nordiske statsministre en international løsning til krisen og hjælp til de udsatte i nærområder af krisen. Statsministrene talte også om andre internationale spørgsmål og om nordisk samarbejde i sikkerheds- og forsvarspolitik, samt hvordan man kunne sætte fart på den økonomiske udvikling med endnu mere velfungerende samarbejde.

Print denne side

Opdateret 04-11-2015


© Finlands Ambassade, København | Information om hjemmesiden | Kontakt