Gå direkte til indholdet
Udenrigsministeriet

Alt for sporten - Finlands Ambassade, København : Aktuelt : Nyheder

FINLANDS AMBASSADE, København

Tlf. +45-3313 4214
E-post sanomat.kob@formin.fi
Dansk | Suomi | Svenska | facebook | 
Normal tekststørrelseStørre tekst
 
Nyheder, 19-05-2016

Alt for sporten

Finner har et passioneret forhold til sport, både til professionel sport og fritidssport. Et stort antal store sportsbegivenheder er blevet anholdt i Finland siden sommer-OL i 1952. Ishockey er den mest populære sport i Finland.

Foto: Kim Östman (Visit Finland)
Maastopyöräilijä
I Finland er foholdene ideelle til udendørstræning.

Mange holdsportgrene - såsom fodbold, basketball, volleyball. floorball og synkron-skøjteløb - er uhyre populære som fritidsaktiviteter. Hvad angår traditionelle, individuelle sportsgrene er finner internationalt anerkendte for deres succes inden for langgrendsskiløb og spydkast.

Finnerne er også glade for motorsport, delvist på grund af deres betydelige succes. Finland - en nation med kun fem million indbyggere - har produceret tre Formel-1-verdensmestre. Rallysporten er også vigtig. Her forventes det, at nye kørere følger i fodsporene på det store antal mesterkørere.

Gymnastik er en populær fritidsaktivitet blandt finner af alle aldre. Børn træner på skoler, og almene løbe- og langgrendsski-events tiltrækker hundredtusindvis af deltagere.

I Finland er forholdene ideelle til udendørstræning: gang, løb, cykling, skiløb, skøjteløb, ro- og sejlsport.

Sportsklubber spiller en vigtig rolle. De fleste finner deltager i sportsklubaktiviteter på et eller andet tidspunkt i deres liv, enten som sportsudøvere eller som frivillige.

Print denne side

Opdateret 09-06-2016


© Finlands Ambassade, København | Information om hjemmesiden | Kontakt