Gå direkte til indholdet
Udenrigsministeriet

Præsentation af finske fashion brands i ambassadørresidensen - Finlands Ambassade, København : Aktuelt

FINLANDS AMBASSADE, København

Tlf. +45-3313 4214
E-post sanomat.kob@formin.fi
Dansk | Suomi | Svenska | facebook | 
Normal tekststørrelseStørre tekst
 
Nyheder, 09-06-2016

Præsentation af finske fashion brands i ambassadørresidensen

Tre finske fashion brands præsenterede 7.6. deres sommerkollektioner foran et internationalt publikum i ambassadør Ann-Marie Nyroos residens. Blandt gæsterne var blandt andet diplomater og medlemmer af International Women's Club of Copenhagen. Modeshowet blev afsluttet af en smuk sommerbrud iført en brudekjole af Helena Keto.

Muoti
Jasmin Santanen præsenterede tøj i lyse toner i modeshowet.

Ambassadør Ann-Marie Nyroos bød de internationale gæster velkommen til den solrige finske residens. Ambassadøren påpegede i sin åbningstale, at mange danskere kender i hvert fald Marimekko af de finske tøjmærker. Efter dette arrangement kender man forhåbentlig også Jasmin Santanen, som arbejder som designer i Paris, og designer Helena Keto, som har sin egen butik i København. Modeshowets tredje tøjmærke var Andiata.

Sommertøj til både hverdag og fest

Muotinäytös

Modeshowet blev skudt i gang af Jasmin Santanen, som præsenterede forskellige outfits i lyse toner. Alt hendes tøj bliver fremstillet i Paris af naturmaterialer såsom silke og bomuld. Santanen præsenterede også selskabstøj til aftenbrug.

Det næste brand på catwalken var Andiata, som forhandles af finske Jonna von Wendt i butikken AbFab på Gammel Kongevej, Frederiksberg.

Andiata laver tøj til både hverdagsbrug, arbejde og festlige lejligheder. Gæsterne kunne kigge på en præsentation af blandt andet sommerkjoler og arbejdstøj.

Den sidste del af modeshowet udfoldede forskellige fest- og selskabskjoler og jakkesæt designet af Helena Keto. Showet blev afsluttet af en smuk sommerbrud iført en brudekjole.

Hääpuku
Ambassadør Ann-Marie Nyroos og model iført brudekjole af Helena Keto.

Finsk mode eksporteres først og fremmest til EU-lande

Totalværdien af den finsk tøj- og tekstileksport i 2015 var i alt 539 millioner euro. De vigtigste handelspartnere mht. tøjeksport er fortfarende Sverige, Rusland og Tyskland. 65 % af den finske tøjeksport er til EU-lande.

Esillelaittajat
Fra venstre: Helena Keto, Jasmin Santanen og Jonna von Wendt.

Mere info:

Boutique Abfab (Andiata)
www.abfab.dk/
Gammel Kongevej 130
Frederiksberg

Helena Keto Design
www.helenaketo.dk/
Holbergsgade
Copenhagen

Jasmin Santanen Paris
www.jasminsantanen.com/

Tekst: Veera Weisdorf
Fotos: Tuomas Simpanen

Print denne side

Opdateret 09-06-2016


© Finlands Ambassade, København | Information om hjemmesiden | Kontakt