Gå direkte til indholdet
Udenrigsministeriet

Kommandørtegn af Finlands Løves Orden til Erik Bering Poulsen - Finlands Ambassade, København : Aktuelt : Nyheder

FINLANDS AMBASSADE, København

Tlf. +45-3313 4214
E-post sanomat.kob@formin.fi
Dansk | Suomi | Svenska | facebook | 
Normal tekststørrelseStørre tekst
 
Nyheder, 27-06-2016

Kommandørtegn af Finlands Løves Orden til Erik Bering Poulsen

Ambassadør Ann-Marie Nyroos dekorerede Erik Bering Poulsen med kommandørtegnet af Finlands Løves Orden d. 20.6.2016 på ambassadørens residens. Ordenen er et tegn på fortjenstfuldt arbejde, som man har gjort for Finland. Poulsen var tidligere souschef på Danmarks ambassade i Finland 2013–2015.

Kunniamerkin luovutus
Ambassadør Ann-Marie Nyroos holdte en tale til Erik Bering Poulsen (til venstre) før dekoreringen. Ambassadørens ægtefælle Teemu Kassila er til højre. Foto: Tuomas Simpanen.
tilaisuuteen osallistuneet
Deltagerne i dekoreringsarrangementet. I midten ambassadør Ann-Marie Nyroos, til venstre for hende Erik Bering Poulsen, modtageren af kommandørtegnet.
Foto: Tuomas Simpanen.

Ambassadør Ann-Marie Nyroos dekorerede chefkonsulent Erik Bering Poulsen med kommandørtegnet af Finlands Løves Orden d. 20.6.2016 på ambassadørens residens. Nyroos holdte en tale før dekoreringen, og i sin tale fortalte hun, hvordan Poulsens effektivitet og ambition som sportsmand også afspejles i hans arbejdsmoral. På vegne af Finland og republikkens præsident takkede Nyroos Poulsen for godt arbejde, og hun ønskede, at Poulsen vil huske Finland, hvor han skulle hen.
 

Poulsen ja hänen perheensä
Erik Bering Poulsen (til højre) med sin familie, fra højre til venstre: hustru Birthe, søn Thomas og datter Kristine.
Foto: Tuomas Simpanen.

Poulsen fortalte, at han tænker med glæde på sin tid i Finland, og at han er taknemmelig for æren. Poulsen håbede, at han snart ville have muligheden for at besøge Finland med sin familie. Familien var også med i dekoreringsarrangementet.

Kommandørtegnet af Finlands Løves Orden

Suomen Leijonan ritarikunnan komentajamerkki
Kommandørtegnet af Finlands Løves Orden. Foto: www.ritarikunnat.fi,
ophavsret: Riddarordnarnas kansli

Finlands Løvens Orden blev indstiftet i 1942 under fortsættelseskrigen, og den er en af Finlands tre officielle ordner. Kendt finsk guldsmed Oskar Pihl har designet alle ordenstegn af Finlands Løves Orden. Båndet til ordenstegnene er mørkerødt.
 

Kommandørtegnet af Finlands Løves Orden kan tildeles både for civil og militær fortjeneste. Republikken Finlands præsident er ordenens stormester, og det er kun præsidenten, som kan tildele ordenen. Præsidenten bærer selv storkorset af Finlands Løves Orden.

Tekst: Tuomas Simpanen.

Print denne side

Opdateret 22-08-2016


© Finlands Ambassade, København | Information om hjemmesiden | Kontakt