Gå direkte til indholdet
Udenrigsministeriet

Ambassaden deltog i indvielsesfesten af Skt. Annæ Plads d. 29. juni - Finlands Ambassade, København : Aktuelt

FINLANDS AMBASSADE, København

Tlf. +45-3313 4214
E-post sanomat.kob@formin.fi
Dansk | Suomi | Svenska | facebook | 
Normal tekststørrelseStørre tekst
 
Nyheder, 05-07-2016

Ambassaden deltog i indvielsesfesten af Skt. Annæ Plads d. 29. juni

Ambassadens informationsbod var et udmærket mødested for danskere og finner.

Foto: Tuomas Simpanen
Indvielse af Skt Annæ Plads 29.6.16
Ambassadens praktikanter Kaisa og Paula fortæller om Finland.

Københavns indre by er i konstant fornyelse, og et af disse projekter, istandsættelsen af Sankt Annæ Plads hvor ambassaden ligger, er netop blevet færdigt. Indvielsesfesten for Sankt Annæ Plads og Kvæsthusmolen blev afholdt d. 29. juni, og hundreder af danskere var forbi for at se den nyligt renoverede plads. Mange af dem stoppede forbi ambassadens bod og fortalte om deres oplevelser med Finland.

Mange af dem som delte deres historier havde besøgt Finland flere gange i forbindelse med arbejdsrejser, men også for at besøge venner og familie i Finland. Der var mange som havde kørt med bilen op til Stockholm, og så taget den smukke færgetur over Østersøen til Åbo.  Bil- og færgeturen tager en del længere tid et direkte fly fra København til Helsinki, men det gør ikke noget. "For os er bilturen er en del af ferien", fortalte en ældre herre.
 

Foto: Tuomas Simpanen
Indvigelse af Skt Annæ Plads 29.6.16
Indvielsesfesten. I billedet til venstre ambassadens praktikant Paula.

Ambassadens praktikanter Kaisa og Paula delte This is Finland -indkøbsnet ud til de forbipasserende danskere, som syntes at indkøbsnettet havde et pænt design. "Det er ligesom Marimekko, ikke?", kommenterede en af dem som fik uddelt et indkøbsnet. Danskerne kendte til Finlands historie, blandt andet som en del af den russiske tsardømme og så en del af det svenske kongerige før tiden som en selvstændig nation. Grænserne kan stadig være svære en gang imellem, en mand, som rejser meget til Finland på grund af sit arbejde, fortalte, at han havde faret vildt i den finske Tornio, og ved et uheld var kørt over grænsen fra det nordlige Sverige til Finland.

Ambassaden delte den finske version af Anders And ud, hvilket morede mange – også dem, som ikke forstod det mærkelige finske sprog! En ung mor fik tre Onkel Joakim tegneserier, som hun skal tage med hele vejen til Singapore til en ven af sin 8-årige søn.

Foto: Tuomas Simpanen
Indvigelse af Skt Annæ Plads d. 29.6.16
Den officielle indvielsesfest af Skt. Annæ PladsinTekst: Kaisa Vuori


 

Print denne side

Dette dokument

Opdateret 08-07-2016


© Finlands Ambassade, København | Information om hjemmesiden | Kontakt