Gå direkte til indholdet
Udenrigsministeriet

SuomiFinland100 jubilæet er en del af Foreningen Nordens aktiviteter i år - Finlands Ambassade, København : Aktuelt : Nyheder

FINLANDS AMBASSADE, København

Tlf. +45-3313 4214
E-post sanomat.kob@formin.fi
Dansk | Suomi | Svenska | facebook | 
Normal tekststørrelseStørre tekst
 
Nyheder, 23-03-2017

SuomiFinland100 jubilæet er en del af Foreningen Nordens aktiviteter i år

Nordens dag bliver fejret hvert år d. 23 marts, og dagen har dens egne traditioner, som f.eks. lokale foreninger og organisationer holder "Nordisk fest". Foreningerne Nordens Forbunds Forbundssekretær, Henrik Wilén fortalte om Nordens dag, og om SuomiFinland100 jubilæet fejres af Nordens Foreningers aktiviteter rundt omkring i de nordiske lande.

Foto: Mikael Sarmavuori
Henrik Wilén
Henrik Wilén.

SuomiFinland100 jubilæet kan opleves i hvert et nordisk land, med forskellige arrangementer som små finske events, forelæsninger, og filmaftner. Wilén deltager i mange præsentationer, og oplever at de nordiske lande er meget interesseret i Finland, herunder emner som politik, økonomi og uddannelse. Et eksempel kunne være det svenske sprogs status i Finland.

Ifølge Wilén har skoler og lærere en nøglerolle i at sprede kendskabet om det nordiske samarbejde. Foreningen Norden arbejder på at øge den nordiske interaktion, herunder lette bevægelighed mellem landende.

Hvad er Foreningen Norden?

Den vigtigste opgave for Foreningen Norden er at promovere Nordisk samarbejde og promoverer de nordiske lande. Sammen med de nordiske lande, Foreningen Norden søger at promovere nordiske aktiviteter og interaktion mellem landende på mange forskellige måder og niveauer.

Et eksempel herpå er Nordisk biblioteksuge, som Foreningen Norden afholder hvert år i november. Nordisk biblioteksuge søger at promovere nordisk litteratur i de nordiske lande samt de baltiske lande.

Et andet eksempel relateret til et fællesnordisk samarbejde der er populært, specielt blandt de unge, er det Nordiske mobilitetsprogram Nordjobb. Programmet henvender sig til de 18-30 årige, og sidste år fik 770 unge et job i et andet nordisk land.

Finlands Ambassade i København ønsker alle en glædelig Nordisk Dag!

Tekst: Mikael Sarmavuori

Print denne side

Opdateret 13-06-2017


© Finlands Ambassade, København | Information om hjemmesiden | Kontakt