Gå direkte til indholdet
Udenrigsministeriet

Finlands formandskab for Arktisk Råd præsenteredes i København - Finlands Ambassade, København : Aktuelt

FINLANDS AMBASSADE, København

Tlf. +45-3313 4214
E-post sanomat.kob@formin.fi
Dansk | Suomi | Svenska | facebook | 
Normal tekststørrelseStørre tekst
 
Nyheder, 20-06-2017

Finlands formandskab for Arktisk Råd præsenteredes i København

Mandag d. 12. juni arrangerede Finlands ambassade i København seminaret The Arctic Environment – Perspectives on a Changing Arctic i samarbejde med Frankrigs ambassade i København og Det Europæiske Miljøagentur EEA. Under arrangementet hørte publikum om de centrale temaer i Det Europæiske Miljøagenturs nylige miljørapport omhandlende Arktis, og havde mulighed for at diskutere de økonomiske og miljømæssige påvirkninger af det arktiske område.

Foto: Miro Ovaska
Suurlähettiläs Ann-Marie Nyroosin puheenvuoro Arktisessa seminaarissa
Ambassadør Ann-Marie Nyroos taler i arktisk seminar.

Finlands ambassadør i Danmark Ann-Marie Nyroos fremhævede det arktiske områdets betydning for finner. Norden er en væsentlig del af den finske identitet – både historisk og geografisk set. Finner har altid været gode til at overleve i de udfordrende forhold nordpå, og dette har udviklet sig til en international konkurrencefordel. Det arktiske know-how i Finland er i særklasse. Vintervedligeholdelsen af lufthavnsområdet i Helsinki er kendt i hele verden, og de finske isbrydere, arktisk miljøteknologi, og byggeteknik er i toppen. If it works in Finland, it works everywhere.

Ambassadør Nyroos præsenterede også de centrale mål i Finlands toårige formandskab for Arktisk Råd som startede i maj 2017. Arktisk råd blev etableret i 1996 af otte medlemslande - Finland, Sverige, Norge, Danmark, Island, Rusland, USA, og Canada – med det formål at forbedre samarbejdet mellem de arktiske lande. De forskellige oprindelige folk som eksempelvis samerne er også med i samarbejdet.

Som formand for Arktisk Råd i 2017-2019 styrer Finland rådets arbejde med fokus på stabilitet på området og forstærkning af det arktiske samarbejde. De centrale temaer for Finlands formandskab er miljøbeskyttelse, meteorologisamarbejde, kommunikation, og uddannelse. Derudover lægger formandskabet vægt på eksekvering af klimaaftalen fra Paris, og FN's bæredygtige udviklingsmål i det arktiske samarbejde. Samtidigt med Arktisk Råds formandskab har Finland også formandskab i Arktisk økonomisk råd som fremmer erhvervslivets samarbejde i området, og i Arctic Coast Guard Forum.

Foto: Emil Junge
Ranskan ministerineuvos Frédérik Million, Euroopan ympäristökeskus EEA:n pääjohtaja Hans Bruyninckx, Suomen Tanskan-suurlähettiläs Ann-Marie Nyroos sekä Ranskan arktisten asioiden erityisedustaja Laurent Mayet. Nyroos sekä Ranskan arktisten asioiden erityisedustaja Laurent Mayet.
Ministerråd Frédérik Million fra den Franske Ambassade i København, direktør Hans Bruyninckx fra Det Europæiske Miljøagentur EEA, Finlands ambassadør i Danmark Ann-Marie Nyroos og Frankrigs særlige repræsentant for de arktiske forhold Laurent Mayet.

Print denne side

Dette dokument

Opdateret 20-06-2017


© Finlands Ambassade, København | Information om hjemmesiden | Kontakt