Gå direkte til indholdet
Udenrigsministeriet

Velsmagende country branding – madoplevelser er værd at investere i - Finlands Ambassade, København : Aktuelt

FINLANDS AMBASSADE, København

Tlf. +45-3313 4214
E-post sanomat.kob@formin.fi
Dansk | Suomi | Svenska | facebook | 
Normal tekststørrelseStørre tekst
 
Nyheder, 28-08-2017

Velsmagende country branding – madoplevelser er værd at investere i

Rene finske råvarer, naturlige, friske smagsoplevelser og lækre traditionelle fødevarer der er blevet raffineret over mange generationer. Finsk madkultur er igennem århundreder blevet formet af århundreder af traditioner og regionale specialiteter. I udlandet vækker finsk mad ofte nysgerrighed og interesse. Finsk mad er derfor et fremragende middel til at skille sig ud fra andre. Dette udnyttes også i det country branding arbejde som udføres på Finlands ambassade i København.

Keittiössä

En normal arbejdsdag for den finske ambassadør i København, Ann-Marie Nyroos begynder oftest på ambassadørresidensen, eller rettere sagt, i residensens køkken. Her mødes ambassadøren med kok Leif Nielsen, og husholderske Maarika Dupont.

Denne trekløver planlægger i fællesskab alle repræsentationsmenuer, som bliver serveret til for eksempel receptioner eller middage. Planlægningen indeholder også hvordan bordene bliver dækket, og hvilke materialer man bruger til borddækningen.

Ambassadør Ann-Marie Nyroos roser sine dygtige medarbejdere: "For mig er det vigtigt, at de retter vi serverer, skal se smukke ud, udover at de er delikate at spise."

Ambassadøren kan lide at servere moderne og lette retter, som ofte indeholder overraskende elementer såsom spiselige blomster.

Buffetpöytä

Størstedelen af ambassadørens repræsentative arbejde består af såkaldt Team Finland-arbejde. Dette betyder i praksis forskellige eksportfremmende aktiviteter.

Ambassaden bringer finske virksomheder sammen med mulige danske samarbejdspartnere. Ambassadørens residens bliver brugt som ramme for disse møder, hvor mad og det at spise sammen også spiller en rolle.

"Mad er stadig et vigtigt redskab i diplomati, fordi gæstfrihed skaber gode relationer og bidrager til folks opfattelser af Finland. Derfor er det så vigtigt at investere i gode madoplevelser", understreger ambassadør Ann-Marie Nyroos.

Jälkiruokia

De retter, som bliver serveret i residensen indeholder altid finske elementer. Ved frokostmøder serverer man ofte fiskeretter, fordi de er tilpas lette. Retten Sandart à la Mannerheim har været særligt populær hos de danske frokostgæster.

Ved uformelle arrangementer serverer man ofte maden fra en buffet, som finske madvarer passer godt til.

Læs mere:Finland100 menu (på engelsk).

Tekst og billeder: Miro Ovaska

Print denne side

Opdateret 30-08-2017


© Finlands Ambassade, København | Information om hjemmesiden | Kontakt