Gå direkte til indholdet
Udenrigsministeriet

Ung finsk samtidspoesi - Finlands Ambassade, København : Kulturkalender

FINLANDS AMBASSADE, København

Tlf. +45-3313 4214
E-post sanomat.kob@formin.fi
Dansk | Suomi | Svenska | facebook | 
Normal tekststørrelseStørre tekst
 

Ung finsk samtidspoesi

Denne aften stiller vi ind på finsk samtidspoesi. Tre markante, finske digtere besøger København og læser op fra deres samlinger. Udvalgte digte er oversat til lejligheden og læses op af en forfatter fra Danske skønlitterære Forfattere, som er arrangørerne bag aftenen.

Moderator Gitte Svanov fra KUA taler med digterne om finsk poesi i dag.

Der er mulighed for at stille spørgsmål til digterne og tale med dem i pausen.

Ifølge en anmelder tilhører Olli Heikkonen ( f. 1965) en truet art af særligt talentfulde, finske digtere. I hans poesi spiller naturen en central rolle. Det er en besjælet natur, den har øjne og næsebor. Døden er allestedsnærværende og naturen nærer sig selv ved døden.

Tomi Kontio ( f.1966) har en lang karriere som digter og forfatter bag sig. Han modtog både J.H. Erkko Prisen og Helsingin Sanomat literature Prize for sine debutdigte Tanssisalitaivaan alla (under the balroom sky) (1993). Han har modtaget flere priser for sine digte som er oversat til en række sprog. Ud over sit virke som digter har han også skrevet prisvindende børnelitteratur, hans seneste børnebog blev nomineret til Nordisk råds Børnelitteraturpris i 2016.

Katariina Vuorinen ( f. 1976) Vuorinens poesi er blevet oversat til 12 sprog. Hendes poesi har berørt forskellige strømninger om tiden, blandt andet hendes seneste anmelderroste digtsamling Uudenvuodenlake (2015), om to kvinders komplekse vidnesbyrd om at aldres og om at dø.

DSF takker Statens Kunstfond og Fritz H. Schur, Finlands generalkonsul i DK, for at gøre arrangementet muligt.


16-11-2017 20:00 - 16-11-2017 23:00

Sted
LiteraturHaus

Adresse
Møllegade 7, 2200 Kbh N

Print denne side

Opdateret 31-08-2017


© Finlands Ambassade, København | Information om hjemmesiden | Kontakt