Gå direkte til indholdet
Udenrigsministeriet

Forfattersalon med Kjell Westö - Finlands Ambassade, København : Aktuelt : Nyheder

FINLANDS AMBASSADE, København

Tlf. +45-3313 4214
E-post sanomat.kob@formin.fi
Dansk | Suomi | Svenska | facebook | 
Normal tekststørrelseStørre tekst
 
Nyheder, 16-10-2017

Forfattersalon med Kjell Westö

Kjell Westö er en af de vigtigste finlandssvenske forfattere i sin generation. Kom og oplev ham i samtale med DR-journalist Tore Leifer i Litteraturhusets nye lokaler i København.

Kjell Westös bøger er udkommet på 25 sprog. Han har været nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris tre gange, og blev tildelt prisen i 2014 med 'Luftspejling 38'. Nu er han aktuel med sin anmelderroste roman 'Den svovlgule himmel'.

'Den svovlgule himmel' er en historisk roman, der strækker sig over et halvt århundrede fra 1960’erne til i dag. Den handler om fortællerens venskab med og livslange kærlighedsforhold til børnene Alex og Stella fra overklassefamilien Rabell. En forførende fortælling om hvordan kærlighed og venskab opstår og udvikles gennem livet, men også om hvordan vi præges af køn, klasse og tiden, vi fødes ind i.

Kjell Westö har en særlig evne til at sprænge rammerne for den konventionelle historiske roman. Samfundet og historien bliver aldrig et uvedkommende baggrundstæppe for selve fortællingen hos Westö, der er kendt for at skildre 1900-tallets Finland ikke mindst det mørke kapitel traumet fra den finske borgerkrig i 1918 og dens betydning for Finlands historie og finnernes identitet.

Der vil være mulighed for bogkøb og signering.

Tekst: Litteraturhuset

OBS! Begrænset antal billetter.

Køb billet

Facebook event for arrangementet

Print denne side

Opdateret 09-11-2017


© Finlands Ambassade, København | Information om hjemmesiden | Kontakt