Gå direkte til indholdet
Udenrigsministeriet

Tre finske digtere - Finlands Ambassade, København : Aktuelt : Nyheder

FINLANDS AMBASSADE, København

Tlf. +45-3313 4214
E-post sanomat.kob@formin.fi
Dansk | Suomi | Svenska | facebook | 
Normal tekststørrelseStørre tekst
 
Nyheder, 15-11-2017

Tre finske digtere

En aften med tre betydelige, yngre finske digtere: Tomi Kontio, Katariina Vuorinen og Olli Heikkonen - og moderator Gitte Svanov. Aftenen indeholder oplæsning, præsentation og dialog – mellem finske og danske forfatterkollegaer og andre litteraturinteresserede.

Olli Heikkonen

Olli Heikkonen

Ifølge en kvindelig anmelder tilhører Olli Heikkonen ( f. 1965) en truet art af særligt talentfulde, mandlige finske digtere. Heikkonen blev født i det østlige Finland, i et område som har været præget af vedvarende emigration. Han har læst litteratur i Helsinki, og det tog ham tid at vænne sig til byens puls, og i hans poesi har naturen en central rolle. Det er en besjælet natur, den har øjne og næsebor. Døden er allestedsnærværende og naturen nærer sig selv ved døden. Digterens rolle er som seeren i shamanismen, en der befinder sig i et felt mellem mennesket og naturen og kan krydse grænsen mellem liv og død.

Læs mere
 

Tomi Kontio

Tomi Kontio

Tomi Kontio ( f.1966) har en lang karriere som digter og forfatter bag sig. Han modtog både J.H. Erkko Prisen og Helsingin Sanomat literature Prize for sine debutdigte Tanssisalitaivaan alla (under the balroom sky) (1993). Han har modtaget flere priser for sine digte som er oversat til en række sprog. Ud over sit virke som digter har han også skrevet prisvindende børnelitteratur, hans seneste børnebog blev nomineret til Nordisk råds Børnelitteraturpris i 2016.

Læs mere


 

Katariina Vuorinen

Katariina Vuorinen

Katariina Vuorinen ( f. 1976) er født i det sydlige Finland og udgav sin første bog, Edith suuteli minua unessa i 2001. Hendes næste to bøger kylmä rintama og Rouvien ja lintujen talo kom henholdsvis i 2006 og 2010. Hun er en blandt digtere der udgives på det finske, poetiske forlag Savukeidas. Vuorinens poesi er blevet oversat til 12 sprog i litterære magasiner og antologier, eksempelvis det italienske Il limite della nieve (2011), the British Six Poets (2013) og det estiske 8+8 (2013). Hendes poesi har berørt forskellige strømninger i tiden, blandt andet hendes seneste anmelderroste digtsamling Uudenvuodenlake (2015), om to kvinders komplekse vidnesbyrd om at aldres og om at dø.

Læs mere


Sted: LITERATURHAUS
Møllegade 7, København N
Torsdag d. 16/11 kl. 20

Der er gratis adgang til arrangementet

Arrangeret med støtte fra Statens Kunstfond og Finlands generalkonsulat i Danmark-
 

Print denne side

Opdateret 15-11-2017


© Finlands Ambassade, København | Information om hjemmesiden | Kontakt