Gå direkte til indholdet
Udenrigsministeriet

Ensiferum - Finlands Ambassade, København : Kulturkalender

FINLANDS AMBASSADE, København

Tlf. +45-3313 4214
E-post sanomat.kob@formin.fi
Dansk | Suomi | Svenska | facebook | 
Normal tekststørrelseStørre tekst
 

Ensiferum

Ensiferum er et af de hotteste navne på folk metal-scenen

Det finske metalband Ensiferum skriver melodisk folk metal. Bandet udgav i 2017 deres syvende album Two Paths, der er blevet modtaget af begejstrede anmeldere. Musikmagasinet Heavymetal.dk skriver bl.a. om albummet:

”Markus, Sami, Petri, Janne og Netta har leveret noget, der godt kunne gå hen at blive årets folk metal-album; et professionelt og alsidigt værk med adskillige dimensioner, og de formår faktisk at skifte musikalsk retning midt i det hele, hvilket er godt arbejde.”

Navnet Ensiferum betyder sværdbærer på latin, og det er netop den måde bandet med deres instrumenter indtager scenen: Som krigeriske nordboer belejrer de publikum med heroiske riffs og eventyrlige folkeviser.

Ensiferum eksperimenterer med melodier hentet i folkemusikken, og transformerer dem gennem potente, elektriske guitarer, keyboards og tunge trommerytmer til deres eget forunderlige, musikalske univers. De formår på mesterlig vis at kombinere folkedansens rytmik og komplekse mol-skalaer med hooks og ørehængere.

Selvom de har over 20 år på bagen og har været igennem en del udskiftning i bandet, fortsætter de ufortrødent med at være et af de største navne inden for genren. I 2015 spillede de på COPENHELL, hvor de leverede et medrivende show og fik sat gang i metalfesten med deres energiske middelalder-metal.

Bandet blev dannet tilbage i 1995 af Markus Toivonen, Sauli Savolainen og Kimmo Miettinen. Året efter kom sanger og guitarist Jari Mäenpää med i gruppen.


04-04-2018 20:00 - 04-04-2018 23:00

Sted
VEGA

Adresse
Enghavevej 40, 1674 København

Hjemmeside
https://www.facebook.com/events/315347265636178/

Print denne side

Opdateret 07-03-2018


© Finlands Ambassade, København | Information om hjemmesiden | Kontakt