Gå direkte til indholdet
Udenrigsministeriet

Skytsenglen - Finlands Ambassade, København : Kulturkalender

FINLANDS AMBASSADE, København

Tlf. +45-3313 4214
E-post sanomat.kob@formin.fi
Dansk | Suomi | Svenska | facebook | 
Normal tekststørrelseStørre tekst
 

Skytsenglen

Thrilleren 'Skytsenglen' er baseret på den sande historie om det såkaldte hypnosemord, der fandt sted i København i 1951.

Et mislykket bankrøveri resulterer i et brutalt dobbeltmord. Politiet fanger hurtigt den skyldige, 28-årige Palle Hardrup. Men der er noget mystisk ved hele affæren, og især gerningsmanden, som synes at have været i en form for trance.

Kriminalbetjent Anders Olsen efterforsker sagen, der leder ham på sporet af Pelles ven og tidligere cellekammerat, Bjørn Schouw Nielsen, som bl.a. har gjort sig i hypnose og psykisk manipulation.

’Skytsenglen’ er en co-produktion mellem Danmark, Finland og Kroatien. Således har danske Pilou Asbæk hovedrollen overfor bl.a. amerikanske Josh Lucas og kroatiske Rade Serbedzija, mens finske Arto Halonen både har instrueret og skrevet manuskript.

Filmen udspiller sig i efterkrigstidsårene, hvor anden Verdenskrig og nazismen stadig hænger som en ond skygge over samfundet og ikke mindst politistyrken. Sagen var ligeledes opsigtsvækkende, da det var den første og en af de eneste af sin slags nogensinde.

Den særegne kriminalsag har ligeledes dannet grundlag for et dobbeltafsnit i DR-serien ’Rejseholdet’ med Thure Lindhardt og Lars Mikkelsen, ligesom forbrydelsen også har været beskrevet i flere bøger. (copyright: kino.dk)


28-06-2018 19:00 - 31-10-2018 19:00

Sted
Filmen spilles i flere biografer

Adresse
https://www.kino.dk/film/s/sk/skytsenglen

Print denne side

Opdateret 18-06-2018


© Finlands Ambassade, København | Information om hjemmesiden | Kontakt