Gå direkte til indholdet
Udenrigsministeriet

Finsk mad - Finlands Ambassade, København : Om Finland : Finsk mad

FINLANDS AMBASSADE, København

Tlf. +45-3313 4214
E-post sanomat.kob@formin.fi
Dansk | Suomi | Svenska | facebook | 
Normal tekststørrelseStørre tekst
 

Finsk mad

Foto: Katja HagelstamFoto: Katja Hagelstam

Finsk mad er en del af det nordiske køkken, men alligevel noget for sig selv. Vi har hentet inspiration både fra vest og øst, så man støder i Finland både på svenske frikadeller og russiske gratiner.

Hverdagsmad i Finland

Det finske køkken har fået inspiration både fra Sverige og Rusland. Råvarer er enkle, rene og direkte fra naturen såsom svampe, bær og fisk. Det er karakteristisk for det finske køkken at anvende årstidernes specialiteter, så om sommeren spiser man fisk, svampe og bær, mens i efteråret er det jagttid, hvor der spises elgekød, rensdyr osv. Især i kystområder holder man i sensommer krabbefester.

Der findes ca. 500 000 sommerhuse i Finland, og om sommeren foregår en del madlavning udenfor. Det hører til livet i sommerhuset, at man - før eller efter sauna - griller pølser og fisk, efterfulgt af pandekager. Disse steges på en stålstegepande, der minder om en paellapande.

Om vinteren spiser man meget ovnbagt mad, forskellige gratiner med kartofler, rødbeder osv.

Hvis du vil læse mere om finsk mad, kan du klikke ind på This is Finland-netportalen. Der finder du artikler om finsk mad og finske opskrifter, du kan lade dig inspirere af (på engelsk).

Læs mere:

Food from Finland på nettet

Food From Finland på Twitter (@FoodFromFinland) og på Facebook (www.facebook.com/nomfinland/)

Print denne side

Opdateret 09-06-2016


© Finlands Ambassade, København | Information om hjemmesiden | Kontakt